zondag 8 januari 2023

top 3 rc site shops

ILOVE@LLGRLzZ

chemsterdam.nl

https://zzzzap.nl/shop/(TRACKTRACE)

https://professor.nl/product/al-lad-150-mcg-blotters/(TRACKTRACE)

https://vrsupplies.nl

DANSEN

ILOVE@LLGRLzZ

Natural high

Als we uitgaan willen we misschien de moves van Ne-Yo of Beyoncé hebben, maar volgens Peter Lovatt willen we éigenlijk het brein van Einstein hebben. ''Want als we die zaal inlopen gebeuren er allerlei magische dingen in onze hersenen. Het is een soort brain-workout. Onze balans, coördinatie, het geheugen en je mood: het krijgt allemaal een boost van het dansen."

Dat komt omdat tijdens het uitgaan de gebieden aan de voorkant van je hersenen gestimuleerd worden, vertelt hij. Daar zit onder andere de plek waar je ‘plezier’ en ‘voldoening’ ontstaan. Daarom voelt het zo fantastisch om uit te gaan. Je voelt je intens gelukkig.  Er zijn zelfs onderzoeken gedaan die stellen dat een nacht dansen in de club jou een betere ‘natural high’ geven dan vijf kilometer hardlopen. Dus verruil je hardloopschoenen maar voor dansschoenen.

Niet tegen te houden moves

Maar waarschijnlijk denk je daar niet over na wanneer je losgaat, dus hoe werkt dat precies? Lovatt: "Wat er gebeurt is dat wij onze bewegingen aanpassen aan de muziek. Dat gaat via je hersenen, jouw sensorisch-motorische koppeling om precies te zijn." Dit gebied registreert de muziek die je voelt en koppelt dat aan je moves. We kennen dat gevoel van muziek die je in de verte al op hoort komen. Je voelt de bass steeds luider worden, trekt die deur open.

Lovatt: "En wauw! De muziek raakt je lichaam, maar ook vooral je hersenen. Het geluksstofje endorfine neemt toe, net als je adrenaline. We raken in een staat van euforie.  Hierdoor willen we eigenlijk gelijk gaan dansen als we die zaal inlopen. We kunnen het gewoon niet tegenhouden."

Onderdeel zijn van iets

Je kan weliswaar thuis gaan dansen op muziek, maar dan mis je een belangrijk aspect volgens Lovatt. Want uitgaan gaat juist om die sociale connecties die we aangaan met anderen. Onbewust gebeurt ook daar heel veel. Lovatt: "Het is geen verrassing dat we vaak verliefd worden op de dansvloer. Want als we in groepen dansen, zijn er allerlei neurochemische reacties in onze hersenen omdat we allemaal op hetzelfde ritme bewegen. We voelen ons onderdeel van iets."

Dat gevoel zorgt er volgens Dr. Dance voor dat we anderen sneller leuk vinden en sneller vertrouwen. We krijgen zelfs het idee dat de persoon naast je dezelfde normen en waarden heeft. Niet slecht voor iemand die je pas vijf minuten kent. Door al die dingen zijn we ook sneller geneigd sociaal gedrag te vertonen, sneller het gesprek aan te gaan. Nu nog een goede openingszin verzinnen.

Hoe je weer begint met dansen

Want de laatste twee jaar zijn we niet echt aan dansen toegekomen. Dat de clubs veelal dicht bleven is vooral voor jongeren pijnlijk. Die missen volgens Lovatt de kans om door samen te dansen hun emoties te uiten. Even weg uit de dagelijkse sleur. Niet denken aan de zorgen die je hebt. Het is cruciaal voor jongeren dat ze weer een uitweg hebben. "We zijn als mens geboren om te dansen. We zien door de geschiedenis heen dat mensen altijd dansen. Of het nou Romeinen waren of ridders, we maakten muziek en dansten daarop. Het is een oergevoel. Jongeren zouden dat niet mogen missen."

Maar dat oergevoel is wellicht een beetje weggezakt bij ons, nu we al bijna twee jaar binnen zitten. Daarom zal het weer even wennen zijn. Mocht je goed voorbereid willen zijn, dan adviseert Dr. Dance om alvast te oefenen met het terugvinden van je groove: "Ga op bed liggen met je ogen dicht en zet je favoriete nummer op. Beeld je in dat je in de club staat. Probeer te voelen hoe de beat gaat en kijk welk lichaamsdeel daarop reageert. Maak die beweging groter en groter. Stap je bed uit en laat je hele lichaam bewegen. Ontspan en laat je sensorisch-motorische koppeling het werk doen. Zo vind je jouw groove en ben je klaar om de club op zijn kop te zetten!"